ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

2016-02-19 22:03

ΠΕΜΠΤΗ:

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Κοιτάξτε τι γίνεται... εγώ πάντα ήθελα να πάω Μύκονο, αλλά οι σουίτες είναι συνεχώς  πιασμένες....:P γι αυτό που και που κάνω αυτό το Μυκονιάτικο πιάτο .. και παρηγοριέμαι!

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 σκ. σκόρδο

250 γρ. λουκάνικα Μυκονιάτικα ψιλοκομμένα ( ή άλλα χωριάτικα λουκάνικα αν δε βρείτε)

1 φλ. φυλλαράκια φρέσκου βασσιλικού

500 γρ, ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

2 φλ. κριθαράκι ή άλλο ζυμαρικό μικρού σχήματος

1 φλ. πεκορίνο φρεσκοτριμμένο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

1.Ζεσταίνω το λάδι σε φαρδύ τηγάνι. Τηγανίζω το σκόρδο , τα λουκάνικα και το μισό βασσιλικό , ανακατεύοντας συχνά ώσπου να ροδίσουν τα λουκάνικα απ όλες τις μεριές

2.Με σπάτουλα βγάζω το σκόρδο και το πετάω. Ρίχνω μέσα τις ντομάτες μαζί με 1 με 1 1/2 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Αφήνω να σιγοβράσουν 25-30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

3.Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε πήλινο σκεύος. Ανακατεύω τη σάλτσα με τα λουκάνικα με τα ζυμαρικά. Προσθέτω περίπου το 1/3 του τυριού και τον υπόλοιπο βασσιλικό και ανακατεύω καλά. 

4.Περιχύνω με λίγο νερό και βάζω σε προθερμασμένο φούρο στους 200 βαθμούς. Ψήνω για 15 λεπτά, βγάζω,πασπαλίζω με το υπόλοιπο πεκορίνο και σερβίρω αμέσως