ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

2016-04-16 12:44

ΠΕΜΠΤΗ:

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Σιγά μη περάσει βδομάδα και δε σας έχω κεφτέδες!! χα! Η συνταγή προέρχεται απ τη Μυτιλήνη και είναι της κυρίας Κλαίρης  Χατζηγιάννη!

2 φλ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

3 αυγά

1 κ.σ. λάδι

1 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Βάζω σε μια λεκανίτσα τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι , το τυρί, το δυόσμο , αλάτι , πιπέρι και ανακατεύω ώσπου να γίνει χυλός. Αν είναι σφιχτός βάζω λίγο νεράκι. 

2.Ρίχνω αρκετό λάδι σ ένα τηγάνι και αφήνω να κάψει. Παίρνω με ένα κουτάλι λίγο μείγμα και το βάζω στο τηγάνι. Αφού ροδίσει απ τη μια πλευρά το γυρίζω απ την άλλη. Συνεχίζω και με το υπόλοιπο μείγμα. 

3.Βγάζω τους κεφτέδες μου με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί πριν σερβίρω για να στραγγίσουν τα λάδια.