ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

2016-01-02 09:46

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

Κατ αρχάς καλή και τυχερή χρονιά για όλους!! Εύχομαι υγεία και ευημερία και όλα του Θεού τα καλά στα σπίτια σας!! Και πάμε να μαγειρέψουμε κάτι απλό αλλά όπως πάντα νόστιμο , χωρίς κρέας γιατί πολύ κρεατάκι φάγαμε όλοι τις γιορτές και μια μικρή αποτοξίνωση τη χρειαζόμαστε! Απ το να βλέπω αυτό το κριθαρότο στη διαφήμιση πια, είπα να το δοκιμάσω. Δεν έβαλα απάκι όμως, αλλά  έκανα το κριθαρότο όπως θα έκανα και το ριζότο και έγινε απίστευτο!!!! 

1 μικρό πακέτο κριθαράκι (εγώ χρησιμοποίησα το χοντρό αλλά εσείς βάλτε όποιο σας αρέσει πιο πολύ)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 μανιτάρια φρέσκα

1 ποτηράκι κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. λάδι

1 κύβο κότας

λίγη παρμεζάνα

μαιντανό ψιλοκομμένο 

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Σ ένα τηγάνι βάζω το λάδι με 1 κ.σ. βούτυρο και το κρεμμύδι να ξανθύνει

2.Προσθέτω τα μανιτάρια και αλάτι για να μαραθούν πιο γρήγορα. Προσθέτω και το κριθαράκι και σοτάρω για λίγο. Σβήνω με το κρασί

3.Προσθέτω λίγο νερό στο οποίο έχω λιώσει το κύβο κότας και ανακατεύω συνεχώς. Μόλις σόνεται το νερό προσθέτω πάλι λίγο και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αυτό το κάνω ώσπου να βράσει το κριθαράκι όσο θέλω.

4.Μόλις το κριθαράκι μου έχει βράσει ρίχνω τη τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύω απαλά. Πρέπει να μην έχει ζουμί το φαγητό μου. 

5.Σερβίρω με το φρεσκοκομμένο μαιντανό και λίγο πιπεράκι