ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Μ.ΤΡΙΤΗ:
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Μια μέρα λοιπόν που δεν ήξερα τι να μαγειρέω, άνοιξα το ψυγείο , άνοιξα τα ντουλάπια και ύστερα από μακρά σκέψη κατέληξα σ αυτό το πραγματικά πανεύκολο πιάτο !! Από γεύση ;;; Απλά τέλειο!!
2 κ. πατάτες κομμένες μεγάλους κύβους
8-10 μανητάρια μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
1 καρότο μεγάλο ροδέλες χοντρές
1 πιπεριά ροδέλες ( εγώ έβαλα μια πορτοκαλί που είχα στο ψυγείο)
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. λάδι
αλάτι , πιπέρι
2 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση:
1.Αφού κόψω τα λαχανικά τα βάζω όλα μαζί στη γάστρα. Ρίχνω το χυμό λεμονιού , τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά. Τέλος ρίχνω το λάδι και ένα ποτηράκι νερό.
2.Κλείνω το καπάκι και ψήνω σε δυνατό φούρνο για 2 ώρες περίπου. 5 λεπτά πριν το τέλος βγάζω το καπάκι και γυρνάω το φούρνο στο γκριλ . Έτσι οι πατατούλες θα γίνουν απ έξω τραγανές και από μέσα θα λιώνουν.