ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

2016-03-18 23:33

ΤΡΙΤΗ:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:

Άλλο ένα υπέροχο πιάτο της λατρεμένης μου φίλης και καταπληκτικής μαγείρισσας Ρίας Λαμπροπούλου!!! Δεν θα σχολιάσω τίποτα... η εικόνα μιλάει από μόνη της!! Ρία μου σ ευχαριστώ!

4 μελιτζάνες μεγάλες 

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

 1 μεγάλο κρεμμύδι.

 3 σκελίδες σκόρδο.

 Λίγο μαϊντανό,

 αλάτι ,πιπέρι.

 1 φιντάνι τσαγιού λάδι. 

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 

2 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή δική μας.

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε ροδέλες περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια τις αλείφουμε με ένα πινελάκι με λάδι και τις βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν στους 200 βαθμούς. 

2.Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι τα σκόρδα το μαϊντανό και τα λιώνουμε. 

3.Ανακατεύουμε τον κιμά με την φρυγανιά και το μίγμα από το μπλέντερ και το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

4. Φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί με σειρά μια φέτα μελιτζάνα ένα μπιφτέκι ώσπου να τελειώσουν όλα. 

5.Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι αλατίζουμε ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς. Είναι υπέροχο με φέτα μπορείτε να την τρίψετε από πάνω 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο. Καλή επιτυχία...!!!