ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ, ΛΕΜΟΝΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ , ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Θεικό!!!!! Μόνο που το βλέπεις θέλεις να μπεις στη φωτογραφία να το φας! Η φωτογραφία καθώς και η συνταγή είναι της φίλης επίσης απ το facebook Τζέλας Αντωνοπούλου!
10 -15 φετες μοσχαρισιο τρανς κομμενο σε λεπτες φετες (σαν σνιτσελ)και περασμενο μια φορα απο το μηχανημα (θα βγουν περιπου 20 ρολλακια,αν ειναι μεγαλες οι φετες)
1/2 ματσακι μαιντανο
1 σκελιδα σκορδο πολυ ψιλοκομμενη
3 -4 καροτα
2 κουτακια φρεσκα μανιταρια ασπρα
1 μεγαλο κρεμμυδι
1.2φλ λευκο κρασι
χυμο απο 1 λεμονι μικρο
1/4 κεφαλογραβιερα
1/2 φλ λαδι
Εκτελεση
1.Καθαρίζω τα καροτάκια και τα κόβω ροδέλες.Κρατάω ένα για να γεμίσω τα ρολάκια. Καθαρίζω και τα μανιτάρια και τα κόβω κι αυτά φετούλες όχι πολύ λεπτές.Ψιλοκόβω και το κρεμμύδι μου.
2.Βάζω σε ένα τηγάνι να σοτάρω αρχικά τα μανιτάρια αλατίζωντας τα ελαφρώς για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά ρίχνω τα καροτάκια και το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το κρεμμυδάκι. Σβήνω και αφήνω στην άκρη.
3.Ψιλοκόβω τον μαιντανό μου και το σκορδάκι και τα ανακατεύω σε ένα μικρό μπολάκι. Κόβω το καρότο που κράτησα σε μπαστουνάκια λεπτά και το ίδιο κάνω και με το τυρί μου(κόβω σε μπαστουνάκια )ούτε πολύ λεπτά ούτε πολύ χοντρά ,μέτρια.
4.Παίρνω μια μια φετούλα και αλατοπιπερώνω ελαφρώς . Επειδή κάποια κομμάτια βγαίνουν μεγάλα, καλό θα είναι να κόψετε στη μέση. Αφού αλατοπιπερώσω πασπαλίζω με λίιιιιγο μαιντανοσκόρδο και βάζω από τη μεγάλη πλευρά ένα μπαστουνάκι καρότο και ένα τυράκι. Ρολλάρω και κλείνω καλά με οδοντογλυφίδες.
5.Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα μισό φλ. λάδι και σοτάρω τα ρολλάκια μου. Προσθέτω μέσα τα λαχανικά που είχα σοτάρει νωρίτερα και τα φέρνω μια γύρα. Σβήνω με το κρασί και το λεμονάκι. Προσθέτω νεράκι να τα σκεπάσω και προσθέτω λίγο αλατάκι και πιπεράκι.
6.Αφήνω να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. Δένω τη σάλτσα μου με λίγο κορν φλάουρ το οποίο διαλύω σε λίγο κρύο νεράκι. Αν μου έχει περισσέψει μαιντανός τον ρίχνω προς στο τέλος στο φαγάκι μας..
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μπορείτε να το κάνετε και κοκκινιστό γεμίζοντας το με φέτα και πιπεριά φλωρίνης μαιντανοσκορδάκι και φτιάχνετε μια ωραία σαλτσούλα στην οποία θα σιγοβράσουν!!!!!!Η διαδικασία είναι η ίδια !!!ΠΡΟΣΟΧΗ στο τύλιγμα πρέπει να κλειστούν καλά!!!!Το κοκκινιστό το σερβίρω με μακαρόνια!!!! Γίνεται κι αυτό απίθανο!!!!!
Για την κόκκινη σαλτσούλα θα βάλετε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,μισή πιπεριά φλωρίνης τριμμένη , 1 κιλό ντοματοχυμό και λίγη πάστα, λαδάκι ,αλατάκι, πιπεράκι κλπ. Η διαδικασία γνωστή. Ετοιμάζετε τη σαλτσούλα, ρίχνετε και νεράκι και βάζετε τα σωταρισμένα ρολλάκια να σιγοβράσουν,όταν μαλακώσουν πήζουμε τη σαλτσούλα και σερβίρουμε. Καλη επιτυχια!!!!