ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

2016-03-04 22:28

ΚΥΡΙΑΚΗ:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υπέροχο , πεντανόστιμο για σας που λατρεύετε τα λεμονάτα!! Συνοδεύστε με πουρέ!

Για το κρέας:

1 κ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι λιωμένο σε μίξερ

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

150 γρ. φέτα θριμματισμένη

χυμός από δύο λεμόνια

1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι , πιπέρι

Για τον πουρέ:

1 κ. πατάτες

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

γάλα όσο τραβήξει

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Πρώτα βάζω στη κατσαρόλα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνω το κρέας και το τηγανίζω.  Ρίχνω το κρασί και ένα ποτήρι νερό και το αφήνω να σιγοβράσει, αλατοπιπερώνω.

2.Μαγειρεύω μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας. Περιχύνω με το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Ρίχνω μέσα και τη φέτα , ανακατευω και το βγάζω απ τη φωτιά.

3.Βράζω τις πατάτες για 45 λεπτά καθαρισμένες. Αδειάζω το νερό και προσθέτω το βούτυρο , αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο και λίγο γάλα. Χτυπάω με το μίξερ χειρός μέσα στη κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο γάλα. 

4.Σερβίρω το πουρέ και από πάνω το κρεατάκι μου.