ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

2015-12-16 11:29

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ  ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ:

Την συνταγη αυτή την έχω κάνει πολλές φορές. Αξίζει να τη δοκιμάσετε

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1 κούπα ζωμό βοδινού

1 ποτήρι κόκκονο κρασί

4 κ.σ. λάδι

4 φέτες μπέικον

2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4-5 μανιτάρια φετούλες

αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Σε ένα τηγάνι βάζω τις μπροζόλες και τις τηγανίζω ίσα ίσα να ροδίσουν. ΤΙς βγάζω και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι

2.Στο ίδιο τηγάνι βάζω το μπέικον και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Προσθέτω και τα μανιτάρια και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί.

3.Προσθέτω το ζωμό , αλατπίπερο και το μαιντανό και αφήνω πέντε λεπτά να βράσει. 

4.Προθερμαίνω το φούρνο. Περιχύνω τις μπριζόλες μου με τη σάλτσα και τις ψήνω μια ώρα με αλουμινόχαρτο και ένα τέταρτο χωρίς για να ροδίσουν. Αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο νεράκι όταν βγάλω το αλουμινόχαρτο