ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
2015-11-22 10:20
1 δίχτυ μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη
1 κούπα ρύζι
λίγο άνιθο
μαιντανό
3/4 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπα λάδι
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Βάζω σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθύνει
2.Προσθέτω τα μύδια και τα μυρωδικά και ανακατεύω 2-3 λεπτά
3.Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα
4.Βάζω 3 κούπες ζεστό νερό και 1 κούπα ρύζι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του