Ντόνατς
Όλα τα παιδιά λατρεύουν αυτούς τους μεγάλους λουκουμάδες που πουλάνε το καλοκαίρι στις παραλίες , κι εδώ που τα λέμε.. και ποιος δεν τους λατρεύει!! Κοστίζουν πολύ όμως, ειδικά αν η παρέα είναι μεγάλη. Δοκίμασα πολλές συνταγές με ντόνατς και επιτέλους βρήκα τη καλύτερη! Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κιλό αλέυρι
Εκτέλεση:
1.Βάζω το μισό αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν.
2.Προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
3.Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει καλά περίπου 1 ώρα
4.Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό
5.Για να κόψω στο μέγεθος που θέλω παίρνω ένα στρογγυλό τάπερ μικρό και ένα νεροπότηρο. Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο και ύστερα το μικρό. Έτσι βγαίνει ένα μεγάλο Ο.
6.Η ζύμη που περισεύει τη ξαναζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει
7.Αφήνω άλλη μισή ώρα τα ντόνατς να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο.
8.Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά.
9.Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη