ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

2016-04-16 12:45

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Πανεύκολο και νοστιμότατο πιάτο ,  η ομελέτα είναι αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Η συνταγή προέρχεται απ τη Χίο και είναι της κυριας Μαρίνας Πλάτη!

1/2 κ. μικρά κολοκυθάκια

4 αυγά

2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

3 κ.σ. λάδι

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ξύνω τα κολοκυθάκια και τα πλένω. Ρίχνω σε κατσαρόλα νερό , λίγο αλάτι και τα κολολυθάκια και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζω και τα αφήνω να κρυώσουν. 

2.Κόβω τα κολοκυθάκια μικρά κομματάκια , τα βάζω σε μια λεκανίτσα και προσθέτω τρεις κουταλιές τυρί και ανακατεύω. 

3.Χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.Βάζω το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίζνω το μισό μίγμα απ τα αυγά. Χαμηλώνω τη φωτιά ,ρίχνω το μισό τυρί , τα κολοκυθάκια και το υπόλοιπο αυγό.

4.Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί , σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω να ψηθεί λίγο η ομελέτα.Τη γυρίζω απ την άλλη πλευρά και αφήνω να σιγοψηθεί. Την κόβω σε κομμάτια και τη σερβίρω σε πιατέλα.