ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ:
Πένες αλά ναπολιτάνα
1 πακέτο πένες
2 μελιτζάνες
2 ώριμες ντομάτες
100 γρ.μοτσαρέλα
3 φιλέτα ατζούγιας σε άλμη
4 κ. σ. λάδι
1 κρεμμύδι
λίγο βασιλικό
αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζω τις ντομάτες, τις στραγγίζω, τις ξεφλουδίζω, βγάζω τους σπόρους και τις ψιλοκόβω
2.Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω κυβάκια. Τις βάζω σ ένα σουρωτήρι , τις αλατίζω και τις αφήνω 20 λεπτά να ξεπικρίσουν
3.Πλένω τις αντζούγιες να φύγει το αλάτι τους. Βγάζω τη ραχοκοκκαλιά και τις κόβω κομματάκια. Κόβω τη μοτσαρέλα σε κυβάκια
4.Ρίχνω σ ένα τηγάνι το λάδι , το κρεμμύδι , λίγο βασιλικό και σοτάρω.Προσθέτω τη μελιτζάνα και σοτάρω ακόμα λίγο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω τη ντομάτα , αλατοπίπερο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5.Πρωτού βγάλω τη σάλτσα απ τη φωτιά ρίχνω τις αντζούγιες και τον υπόλοιπο βασιλικό.
6.Εν το μεταξύ έχω βράσει τις πένες αλ τέντε και τις προσθέτω στη σάτσα. Προσθέτω και τη μοτσαρέλα και ανακατεύω