ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

2016-02-19 22:05

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

Ω ναι!!! Φτάσαμε στο Σάββατο !! Αυτό δεν είναι φαγητό.. έρωτας είναι!!!!! Θα σας δώσω μια συνταγή που από τότε που την δοκίμασα δε ξαναπαρήγγειλα πένες σε Ιταλικό! Έγινα εγώ Ιταλίδα!

400 γρ. πένες

50 γρ. μοτσαρέλα

50 γρ. έμενταλ 

50 γρ. μαλακό πεκορίνο

30 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

μισό φλ. καρύδια

αλάτι

Εκτέλεση:

1.Κόβω τα τυριά σε κύβους και ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω στη φωτιά μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και όταν βράσει προσθέτω το αλάτι. Ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω αλ τέντε.

2.Στο μεταξύ λιώνω σ ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτω τη κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω τους κύβους των τυριών , τη τριμμένη παρμεζάνα και τα καρύδια που έχω κόψει σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν τα υλικά. 

3.Υπολογίζω σωστά το χρόνο ώστε η σάλτσα να είναι έτοιμη την ώρα που θα σουρώσω τις πένες. Ρίχνω στη σάλτσα 2 κουταλιές απ το νερό που έβρασα τις πένες . Ρίχνω τις πένες στο τηγάνι και τις ανακατεύω να πάει παντού η πιχτή σάλτσα. Σε περίπτωση που η σάλτσα πήξει μπορώ να την αραιώσω με λίγο γάλα, αλλά για να μη στεγνώσει πρέπει να τη φτιάξω σε πολύ χαμηλή φωτιά. 

4.Σερβίρω αμέσως