ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

2015-11-17 00:03

ΤΕΤΑΡΤΗ: 

Ρεβίθια με άσπρη σάλτσα

1 πακέτο ρεβίθια

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 λεμόνι

αλάτι-πιπέρι

λάδι

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

1.Έχω βάλει τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν απ το προηγούμενο βράδυ

2.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτω τα ρεβίθια και ανακατεύω

3.Ρίχνω αλάτι , πιπέρι, το χυμό λεμονιού και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά

4.Μόλις τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα διαλύω σε λίγο κρύο νεράκι 2-3 κουταλιές αλεύρι και το ρίχνω στη κατσαρόλα  

5.Μόλις πήξει λίγο το ζουμάκι είναι έτοιμα!