ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ:
Ρεβίθια με άσπρη σάλτσα
1 πακέτο ρεβίθια
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
λάδι
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
1.Έχω βάλει τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν απ το προηγούμενο βράδυ
2.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτω τα ρεβίθια και ανακατεύω
3.Ρίχνω αλάτι , πιπέρι, το χυμό λεμονιού και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
4.Μόλις τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα διαλύω σε λίγο κρύο νεράκι 2-3 κουταλιές αλεύρι και το ρίχνω στη κατσαρόλα
5.Μόλις πήξει λίγο το ζουμάκι είναι έτοιμα!