ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

2016-03-04 22:26

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Το πρώτο που χρειάζεστε είναι ένα πήλινο σκεύος με καπάκι που να μπαίνει στο φούρνο , όπως αυτά που έχουν στη Σίφνο. Αν δεν έχετε , τότε πάρτε ένα ταψί βαθύ και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο όσο καλύτερα γίνεται.

1 κ. ρεβύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 νεροπότηρο ελαιόλαδο

2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι

Εκτέλεση:

1.Βάζετε από βραδίς τα ρεβύθια σε νερό να φουσκώσουν.  Το πρωί τα ξεβγάζω , τα τρίβω λίγο με τα χέρια και τα ξαναβάζω στο νερό , αυτή τη φορά με λίγη σόδα. Τα αφήνω καμιά ώρα και τα τρίβω πάλι να φύγουν τα φλούδια. Αν εργάζεστε και δεν προλαβαίνετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία , υπάρχουν και ρεβύθια χωρίς φλούδα που χρειάζονται μόνο μούσκεμα.

2.Βάζω τα ρεβύθια στο ταψί, τα ανακατεύω με το κρεμμύδι , το δεντρολίβανο και τα περιχύνω με το λάδι. Συμπληρώνω νεράκι μέχρι να σκεπαστούν. 

3.Τα ψήνω στους 170 βαθμούς για 3 ώρες . Τα βγάζω και τα περιχύνω με χυμό λεμονιού.  Συνοδεύονται με ελίτσες και διάφορα τουρσιά