ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ

2016-02-19 22:02

ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ

Μία αυθεντική συνταγή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας , της κυρίας Έφης Σιγάλου! Καταλαβαίνεται φαντάζομαι που οφείλεται το όνομά του..

μισό κιλό αμπελοφάσουλα 

250 γρ. μπάμιες

2 μελιτζάνες  αργείτικες ( οι μωβ οι μακρόστενες)

3 μικρά κολοκυθάκια

μισό φλ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες

2 πατάτες

1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο 

μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Πλένω τα λαχανικά και τα στραγγίζω. Κόβω τα αμπελοφάσουλα στη μέση, τα κολοκυθάκια στα τρία , τις μελιτζάνες στα τέσσερα και τις πατάτες σε κύβους.

2.Σοτάρω σε κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες και το σέλινο και το δυόσμο.

3.Αφήνω να βράσουν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω λίγα λίγα τα λαχανικά , λίγο νερό και τα σιγοβράζω κουνόντας κατά διαστήματα τη κατσαρόλα , ώσπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.