ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

2016-03-18 23:36

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Γι αυτούς τους νόστιμους κεφτέδες σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε λευκό ταραμά που είναι ανώτερης ποιότητας, γιατί στον κόκκινο  προσθέτουν χρωστικές. Αν σας αρέσει το κόκκινο χρώμα όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 100 γρ. λευκό και 50 γρ. κόκκινο.

150 γρ. ταραμά

2 φλ. νερό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

πιπέρι

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1.Από βραδίς ξαρμυρίζω τον ταραμά . Τον τυλίγω σ ένα τούλι ή τουλπάνι και τον βάζουμε σένα μπωλ με κρύο νερό.

2.Την επόμενη μέρα πετάω το νερό και το τουλπάνι. Βάζω σ ένα μπωλ 2 φλ. νερό και προσθέτω τον ταραμά και ανακατεύω με πηρούνι για να λιώσει.Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνιθο, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνω πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι ώστε να έχω ένα παχύρευστο μείγμα. 

3.Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνω κουταλιές απ το μείγμα και τις τηγανίζω 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. 4.Τοποθετώ τους κεφτέδες πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. Τρώγονται ζεστοί με με λεμόνι.