ΤΕΜΠΟΥΡΑ (ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ)

2015-11-22 09:15

2 κούπες αλεύρι

1 μικρό κουτί μπύρα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό καρότο τριμμένο

4 κ.σ. μπιζέλια

αλάτι - πιπέρι

3-4 κ.σ. λάδι

σπορέλαιο για τηγάνισμα

1.Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδάκι , το καρότο και τα μπιζέλια να ξανθύνουν. 

2.Βάζω το αλέυρι σ ένα μπωλ , κάνω στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνω τη μπύρα ανακατεύοντας  μέχρι να γίνει χυλός

3.Προσθέτω στο χυλό το μείγμα που ετοίμασα με τα λαχανικά και αλατοπίπερο. Αν ο χυλός είναι πολύ πυχτός βάζω ελάχιστο νερό

4.Παίρνω κουταλιές απ το χυλό και τις ρίχνω σε καυτό λάδι.

5.Όταν ροδίσουν κι απ τις δύο πλευρές τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί


Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode