ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ
Δεν είναι τυχαίο πως είναι το νο 1 finger food σ ολόκληρη την Αμερική! Απλά τέλεια!
15 τεμ. φτερούγες
3 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. λάιμ (χυμό)
4 κ.σ. σόγια σος
ελάχιστο ταμπάσκο
λίγο λάδι (για το γκριλ)
Εκτέλεση:
1.Σ ένα μπωλ ανακατεύω το μέλι , το χυμό λάιμ, τη σόγια σος, το ταμπάσκο και αλατοπίπερο. Πλένω και σκουπίζω τις φτερούγες και τις βουτάω μέσα στη μαρινάδα. Κάνω μασάζ στις φτερούγες να πάει παντού . Τις βάζω στο ψυγείο και τις αφήνω εκεί όλη νύχτα.
2.Την άλλη μέρα τις ψήνω έιτε στο γκρίλ βρέχοντάς τις συχνά με ένα πινέλο με τη μαρινάδα, είτε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να γίνουν τραγανές.