ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Προσωπικά δε τρελαίνομαι για αρνί γι αυτό κάνω τη συνταγή με χοιρινό. Γίνεται το ίδιο νόστιμο!
Για 4-5 άτομα:
1 κ. αρνάκι κομμένο μερίδες
1 κ. αντίδια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι - πιπέρι
2 αυγά
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 κούπα λάδι
Εκτέλεση:
1.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο λάδι το κρέας απ όλες τις πλευρές να ροδίσει καλά. Βγάζω το κρέας σ ένα πιάτο και σοτάρω το κρεμμύδι τριμμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα φετάκια. Μόλις ξανθύνουν ξαναβάζω το κρέας στη κατσαρόλα. Προσθέτω 1 ποτήρι νερό και αφήνω να βράσουν 45 λεπτά
2.Πλένω και κόβω τα αντίδια και τα προσθέτω στο φαγητό . Προσθέτω επίσης αλάτι και πιπέρι και αφήνω να βράσουν 30 ώρα ακόμα
3.Χτυπάω καλά τα αυγά σ ένα μπολ και προσθέτω σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Παίρνω και ζουμί απ τη κατσαρόλα και το προσθέτω σιγά σιγά στο αυγολέμονο. Ρίχνω τη σάλτσα στο φαγητό και ανακινώ τη κατσαρόλα να πάει παντού