ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ:
ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μου μάγειρα Δημήτρη Παπαζυμούρη ο οποίος προτείνει τα αυγά να είναι χήνας! ΄Οπως λέει η γεύση δεν διαφέρει καθόλου σχεδόν απ το χωριάτικο αυγό, γι αυτό αν έχετε την τύχη να έχετε κοτούλες , δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να βρείτε αυγά χήνας. Τα υλικά είναι για ένα άτομο.
1 αυγό χήνας ή 2 φρέσκα αυγά κότας
4-5 πράσινα σπαράγγια απ τα οποία κόβουμε τις κάτω άκρες
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και αφήνω να κάψει. Ρίχνω μέσα τα σπαράγγια και τα αφήνω να μαγειρευτούν δυο λεπτά απ τη μια μεριά να πάρουν χρώμα.
2.Γυρνάω τα σπαράγγια απ την άλλη μεριά και ρίχνω τα αυγά. Γυρνάω το τηγάνι να πάει το λάδι πάνω στο αυγό για να τηγανιστεί σωστά. Εγώ βάζω ένα καπάκι στο τηγάνι και τηγανίζονται ομοιόμορφα. Αλλιώς με ένα κουτάλι ρίχνω το λάδι πάνω στο αυγό να τηγανιστεί περίπου 4 λεπτά
3.Σερβίρω και αλατοπιπερώνω