ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

2016-02-05 22:46

ΤΡΙΤΗ:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Αυτό το φαγητό θα σας ενθουσιάσει αν σας αρέσουν τα φαγητά που γλυκίζουν !!!

1 κ. χοιρινό από σπάλα

1 κ. πράσα

1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο

8 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

3/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:

1.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά, προσέχοντας να μη μαυρίσει. Ρίχνω το χοιρινό και το αφήνω να ροδίσει απ όλες τις μεριές. Προσθέτω 1 φλ. νερό , λίγο αλάτι και σιγοβράζω για 30 λεπτά περίπου

2.Αποσσύρω το κρέας και το τοποθετώ σε μια πιατέλα. Ρίχνω στη κατσαρόλα τα πράσα κομμένα ροδέλες, 2 φλ. νερό και  ελάχιστο  αλάτι. Ψήνω για 25 λεπτά σε σιγανή φωτιά

3.Ρίχνω ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτω το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ νερό, τα δαμάσκηνα και το σέλινο. Ανακατεύω και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτα περίπου, μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και να μείνει  μόνο με το  λάδι του. 

4. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι