ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΑΝΔΟΧΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ:
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΑΝΔΟΧΕΙΟΥ:
Αυτό το νόστιμο πιάτο, (ξέρω,.. όλα νόστιμα τα βρίσκω!) το είδα πριν αρκετό καιρό στο ίντερνετ και την δοκίμασα ! Σας το συνηστώ ανεπιφύλακτα, αρκέι να το κάνετε λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι γιατί τρώγεται ζεστό.
Για 4 άτομα:
1 κ. χοιρινό φιλέτο
2 κ.σ. βούτυρο
μισό πακέτο άσπρα μανιτάρια κομμένα φετούλες
2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης κομμένες λωριδες
250 γρ, ζωμο βοδινού
150 γρ. στραγκιστό γιαούρτι
3 κρόκοι αυγών
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. κονιάκ
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
1.Σε ένα τηγάνι σοτάρω το κρέας κομμένο κομματάκια , μέχρι να ροδίσει καλά . Προσθέτω τα μανιτάρια και ανακατεύω να μαραθούν. Τέλος ρίχνω και τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα 2 λεπτά.
2.Σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμηστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό. Αφήνω να βράσουν ώσπου να μαλακώσει το κρεας. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι
3.Σ ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω το γιαούρτι με τη μουστάρδα και τους κρόκους. Παίρνω ζουμί απ τη κατσαρόλα και το ρίχνω στο γιαούρτι ανακατεύοντας όπως κάνω στο αυγολέμονο. Ρίχνω αυτή τη σάλτσα στο φαγητό και σερβίρω