ΧΤΑΠΟΔΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

2015-11-22 10:49

1 1/2 κιλό χταπόδι

1 ντοματάκι

1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό

1 μέτριο κρεμμύδι

αλάτι - πιπέρι

1 κούπα λάδι

Εκτέλεση:

1.Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω στη κατσαρόλανα βράσει.Κρατάω το ζουμί

2.Σε ένα πύλινο γιουβέτσι βάζω το ζουμί απ το χταπόδι,την ντομάτα, αλάτι ,πιπέρι και το λάδι μέσα στο οποίο έχω ξανθύνει το κρεμμύδι

3.Το βάζω στο φούρνο και μόλις αρχίσει να βράζει , ρίχνω το μακαρονάκι και το αφήνω σε μέτριο φούρνο να ψηθεί. Σβήνω το φούρνο πριν ψηθεί τελείως γιατί θα τραβήξει τα υγρά και θα λασπώσει 

4.Προς το τέλος ρίχνω το χταπόδι κομμένο σε κομματάκια