ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ:
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα τη βδομάδα μας!
1 κιλό κατεψυγμένο χταπόδι
1 ολόκληρο κρεμμύδι
1/2 κούπα ξύδι για το βράσιμο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι
λίγο μαιντανό
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι
3 κούπες μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση:
1.Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζω το ξύδι και το ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο μαζί με το χταπόδι να βράσουν. Το ξύδι το βοηθάει να μαλακώσει και το κρεμμύδι του δίνει έξτρα γέυση. Όταν βράσει το στραγγίζω και το κόβω κομμάτια. Καθαρίζω το εσωτερικό του κεφαλιού και το κόβω κι αυτό.
2.Σε καθαρή κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και σοτάρω το ψιλοκκομένο κρεμμύδι και το χταπόδι.
3.Προσθέτω το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.
4.Τέλος προσθέτω το μακαρονάκι και νερό να σκεπάσει το φαγητό. Μόλις πάρει βράση κλείνω το μάτι και το καπάκι της κατσαρόλας αλλά αφήνω τη κατσρόλα στο μάτι να φουσκώσει το μακαρονάκι μόνο του. Έτσι δεν θα λασπώσει και θα μείνει ζουμερό μέχρι να το φάμε