ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

2015-11-22 16:39

1 1/2 κιλό χταπόδι

1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά

1 1/2 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί

1 κούπα λάδι

1/2 κούπα λάδι για να τηγανίσουμε τα κρεμμυδάκια

1 ντοματάκι

λίγα σπυριά πιπέρι

2 σπυριά μπαχάρι

3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

1.Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω να βράσει να μαλακώσει

2.Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τα βάζω σε νερό να πάρουν μια βράση

3.Βάζ τη μισή κούπα λάδι να κάψει και τηγανίζω τα κρεμμυδάκια

4.Αφαιρώ το περισσότερο νερό απ το χταπόδι και ρύχνω στη κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά

5.Αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει το χταπόδι και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα