ΦΑΚΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ:
ΦΑΚΕΣ
300γρ φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ
3/4 κούπας λάδι
2 δαφνόφυλλα
2 κ.σ. ξύδι
λίγη ζάχαρη
λίγη ρίγανη
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Βράζω τις φακές 5 λεπτά και μετά τις στραγγίζω και πετάω το νερό
2.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω σε λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να ξανθύνουν. Προσθέτω τις φακές και σοτάρω ακόμα 3 λεπτά
3.Βάζω τις ντομάτες τριμμένες , τον πελτέ, το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Προσθέτω και λίγο νεράκι να σκεπάσει τις φακες
4.Σιγοβράζω με σκεπασμένη κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι φακές. Προς το τέλος προσθέτω και το ξύδι