ΦΑΛΑΦΕΛ

2016-03-11 00:39

ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΦΑΛΑΦΕΛ

Όσοι μένετε στην Αθήνα σίγουρα θα έχετε φάει απ  αυτό το μικρό μαγαζάκι στην Αιόλου τα ξακουστά φαλάφελ! Στα μέρη μου δε τόλμησε δυστυχώς κανείς ακόμα να ανοίξει τέτοιο μαγαζί.. όμως δεν αγχονόμαστε γιατί σήμερα θα τα κάνουμε μόνοι μας!!! Η συνταγή  είναι η βασική συνταγή φαλάφελ τα οποία μπορείτε να τα συνδιάσετε με αραβική πίτα , σος γιαουρτιού , μαρουλάκι ψιλοκομμένο , ντομάτα και ότι άλλο σας αρέσει!

1/2 κιλό ρεβύθια

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο λιωμένη

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. κίμυνο

2 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Βάζω από βραδίς τα ρεβύθια να μουσκέψουν. Το πρωί τα στραγγίζω και τα περνάω απ το μούλτι να γίνουν σαν κιμάς.

2.Ανακατεύω τα ρεβύθια με τα άλλα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνω καλά . 

3.Πλάθω  το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες  και τις τηγανίζω σε καυτό λάδι για δυο τρία λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις μεριές.