ΦΟΝΤΥ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

2015-11-22 16:21

1/2 κιλό γαρίδες

1/2 κιλό καλαμαράκια

αλάτι

3 κούπες σπορέλαιο περίπου

χυμό από ένα λεμόνι

1 1/2 κούπα μαγιονέζα 

διάφορες σάλτσες του εμπορίου για φοντύ ή σάλτσα τσάτνευ ή με πίκλες ή με ντομάτα 

καρότα

κουνουπίδι

αγγούρι

ντομάτα

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε την ειδική συσκευή για φοντύ

1.Πλένουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Αν είναι μεγάλα τα καλαμαράκια τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά

2.Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια

3.Βάζω το λάδι στο ειδικό σκεύος για φοντύ και το τοποθετώ στο μάτι να κάψει

4.Όταν θερμανθεί αρκετά , ανάβουμε το φοντύ και τοποθετούμε το σκεύος με το λάδι επάνω

5.Έχω εντομεταξύ  σερβίρει τα λαχανικά και τις σάλτσες σε μπωλ και τα τοποθετώ γύρω απ τη συσκευή

6.Με τα ειδικά πηρούνια παίρνω μια μια τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και τα βουτάω στου καυτό λάδι.

7.Κρατάω τα πηρούνια μέσα στο λάδι αρκετή ώρα έτσι που να ψηθούν. Κατόπιν τα βουτάω μέσα στη σάτσα της αρεσκείας μου . Μπορούμε να ρίξουμε και χυμό λεμονιού