ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ

2016-03-18 23:32

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ:

Καλή βδομάδα σε όλους σας!! Ξεκινάμε μ ένα πιάτο πραγματικά νόστιμο που οι ρίζες του βρίσκονται στην Ταιλάνδη ! Έχει ένα ιδιαίτερο συστατικό που μπορείτε να το βρείτε στα ράφια του σούπερ μάρκετ , στα κινέζικα προιόντα και θα κάνει τη διαφορά στη γεύση. Πρόκειται για τη σάλτσα στρειδιών, την οποία αν δεν τη βρείτε μπορείτε να βάλετε σος σόγιας.

500 γρ. γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες

1 κ.σ. κάρυ

λίγο βασιλικό 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες μεγάλα κομμάτια

3 σκ. σκόρδο λιωμένο

2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών

λίγη καστανή ζάχαρη 

αλατοπίπερο

2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω τις γαρίδες απ το κέλυφος και το έντεράκι. 

2.Σ ένα βαθύ τηγάνι (αν έχετε γουόκ ακόμα καλύτερα) βάζω το λάδι να κάψει και σοτάρω το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.

3.Προσθέτω τις γαρίδες και τις τηγανίζω ίσα-ίσα να ασπρίσουν . Σβήνω με τη σάλτσα στρειδιών . 

4.Προσθέτω τη ζάχαρη, αλατοπίπερο , κάρυ και λίγο νεράκι. Τέλος πασπαλίζω με τον βασιλικό και σερβίρω.