ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

2015-11-22 09:50

1 κιλό γαρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 1/2 κούπα μαιντανό

 1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη

1 κούπα ρύζι για πιλάφι

 1/2 κούπα λάδι

αλάτι - πιπέρι

3 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:

1.Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις βάζω σε βραστό νερό για 1 λεπτό και πετάω το νερό. Αν είναι φρέσκες τις πλένω καλά και τις βάζω σε νερό τόσο που να τις σκεπάζει μαζί με το ξύδι. Αφού βράσουν για 15 λεπτά σουρώνω τις γαρίδες και αφήνω το ζουμί να κατασταλάξει. Τις καθαρίζω αλλά κρατάω μερικές με το κέλυφος για γαρνίρισμα

2.Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέτω τις καθαρισμένες γαρίδες , το μαιντανό , αλάτι  και πιπέρι και ανακατεύω όλα μαζί για 1 -2 λεπτά.Προσθέτω και τη ντομάτα λιωμένη και το ζουμί απ τις γαρίδες με αναλογία 1 κούπα ρύζι-3 κούπες ζουμί

3.Ρίχνω το ρύζι και αφήνω σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι

4.Σερβίρω το πιλάφι σε φόρμα και όταν το ξεφορμάρω σερβίρω με τις γαρίδες που  έχω κρατήσει