ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ:
Γαριδομακαρονάδα (η σάλτσα είναι που κάνει αυτή τη γαριδομακαρονάδα εξαιρετικά νόσιμη)
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 σκ.σκόρδο
1 ντοματάκι
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ζάχαρη
1 κ.σ. πέστο βασιλικού (από βάζο)
1 ποτηράκι ούζο
λάδι
μαιντανό
Εκτέλεση:
1.Καθαρίζω τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι. Τις βάζω στην άκρη. Βάζω σ ένα κατσαρολάκι το κέλυφος απ τις γαρίδες. Βράζω δέκα λεπτά και στραγγγίζω το ζουμί. Το κρατάω κι αυτό στην άκρη
2.Ετοιμάζω τη σάλτσα ως εξής: Σε μια κατσαρόλα σοτάρω ψιλοκκομένα το κρεμμύδι ,τη πιπεριά και το σκόρδο. Σβήνω με το μισό ούζο. Προσθέτω το ντομαάκι και το πελτέ , μπαχαρικά, μουστάρδα το πέστο βασιλικού και ζάχαρη. Ένα ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
3.Εν το μεταξύ έχω βράσει τα μακαρόνια αλ τέντε
4.Σ ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά τις γαρίδες, ίσα να ασπρίσουν. Σβήνω με το υπόλοιπο ούζο. Προσθέτω δυο -τρεις κουτάλες απ τη σάλτσα που εφτιαξα και λίγο απ το νερό που έχω βράσει τα κελύφη απ τις γαρίδες. Αλάτι , πιπέρι και μακαρόνια
5.Ανακατεύω ελαφρά και αφήνω να πάρουν μια βράση. Να μην έχουν πολλά υγρά.
6.Βάζω τη μακαρονάδα μου σ ένα πιάτο και πασπαλίζω με μαιντανό