ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

2015-11-17 00:13

ΣΑΒΒΑΤΟ: 

Γαριδομακαρονάδα (η σάλτσα είναι που κάνει αυτή τη γαριδομακαρονάδα εξαιρετικά νόσιμη)

1 κιλό γαρίδες

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά πράσινη

1 σκ.σκόρδο

1 ντοματάκι

2 κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι-πιπέρι

ρίγανη

ζάχαρη

1 κ.σ. πέστο  βασιλικού (από βάζο)

1 ποτηράκι ούζο

λάδι

μαιντανό

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι. Τις βάζω στην άκρη. Βάζω σ ένα κατσαρολάκι το κέλυφος απ τις γαρίδες. Βράζω δέκα λεπτά και στραγγγίζω το ζουμί. Το κρατάω κι αυτό στην άκρη

2.Ετοιμάζω τη σάλτσα ως εξής: Σε μια κατσαρόλα σοτάρω ψιλοκκομένα το κρεμμύδι ,τη πιπεριά και το σκόρδο. Σβήνω με το μισό ούζο. Προσθέτω το ντομαάκι και το πελτέ , μπαχαρικά, μουστάρδα  το πέστο βασιλικού και ζάχαρη. Ένα ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

3.Εν το μεταξύ έχω βράσει τα μακαρόνια αλ τέντε

4.Σ ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά τις γαρίδες, ίσα να ασπρίσουν.  Σβήνω με το υπόλοιπο ούζο. Προσθέτω δυο -τρεις κουτάλες απ τη σάλτσα που εφτιαξα και λίγο απ το νερό που έχω βράσει τα κελύφη απ τις γαρίδες. Αλάτι , πιπέρι και μακαρόνια

5.Ανακατεύω ελαφρά και αφήνω να πάρουν μια βράση. Να μην έχουν πολλά υγρά. 

6.Βάζω τη μακαρονάδα μου σ ένα πιάτο και πασπαλίζω με μαιντανό