ΓΕΜΙΣΤΑ

2016-04-09 13:19

ΤΡΙΤΗ:

ΓΕΜΙΣΤΑ

Ελλάδα μου , με την νόστιμη κουζίνα σου, σ αγαπώ!

Ανάλογα τα άτομα  υπολογίστε από μια πιπεριά και από μια ντομάτα για τον καθένα.

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

4 πιπεριές για γέμισμα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

2 κ.σ. πελτέ

2 κούπες ρύζι άσπρο

2 κ.σ. μαιντανό

δυόσμο 

αλάτι , πιπέρι λίγη ρίγανη

ελαιόλαδο

4 πατάτες

Εκτέλεση:

1.Πλένω και αδειάζω τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τη ψύχα απ τις ντομάτες τη περνάω απ το μούλτι. Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες μεγάλα κομμάτια. Τις βάζω σε μια λεκανίτσα και τις ανακατεύω με αλατοπίπερο και μία κουταλιά απ το πελτέ.

2.Σ΄ ένα τηγάνι σοτάρω σε λίγο  λάδι το κρεμμύδι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω. Στη συνέχεια προσθέτω τη ντομάτα που πέρασα απ το μούλτι, το πελτέ, μπαχαρικά και μυρωδικά. Ένα ποτήρι νερό και κλείνω το μάτι και αφήνω το ρύζι να τραβήξει τα υγρά. 

3.Ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς . Γεμίζω τις ντομάτες και τις πιπεριές με το ρύζι. Αν περισέψει γέμιση την ανακατεύω με τις πατάτες. Βάζω και τις πατάτες στα κενά ανάμεσα στις πιπεριές και τις ντομάτες και αλατοπιπερώνω ελαφρά. Προσθέτω μισό ποτήρι νερό και μπόλικο λαδάκι από πάνω. 

4.Ψήνω περίπου 2 ώρες, ώσπου να ροδίσουν καλά τα γεμιστά μου  και φυσικά να έχουν  μαλακώσει το ρύζι και οι πατάτες.