ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Αχ αυτή η μυρωδιά του δυόσμου, του άνιθου..Πολύ αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό! Εγώ χρησιμοποιώ τρίχρωμες πιπεριές που είναι τρεις σ΄ενα πακέτο και πάντα μου περισσεύει η μία αφού εμαστε τέσσερα άτομα. Εσείς πάρτε χύμα αν θέλετε ή πάρτε μόνο πράσινες αν τις προτιμάτε.
Για περίπου 4 άτομα:
9 πολύχρωμες πιπεριές
2 κούπες ρύζι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύσδι ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
άνιθο,μαιντανό, δυόσμο
Εκτέλεση:
1.Ανοίγω το καπάκι απ τις πιπεριές και αφαιρώ το σπόρο τους. Τις τοποθετώ σ ένα ταψί και αλατίζω το εσωτερικό τους.
2. Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το ρύζι . Προσθέτω τη μισή ντομάτα , αλατοπίπερο ,τα αρωματικά και δυο ποτήρια νερό και αφήνω να βράσει
3.Ανάβω το φούρνο και γεμίζω τις πιπεριές με το ρύζι. ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, λίγο ακόμα λάδι, αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό και τα βάζω στο φούρνο
4.Ψήνω περίπου μια ώρα ώσπου να μαλακώσει τελείως το ρύζι και να ροδοκοκκινίσουν οι πιπεριές