ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

2016-03-04 22:23

ΤΡΙΤΗ:

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ  ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Άλλο ένα πιάτο της φίλης Ρίας Λαμπροπούλου που όπως θα διαπιστώσατε είναι και εξαιρετική μαγείρισσα!!! Είναι η δεύτερη φορά που η κυρία Λαμπροπούλου μας δίνει δική της συνταγή αλλά αυτή τη φορά δυστυχώς δεν είχε  φωτογραφία με το φαγητό ψημένο. Αυτή λοιπόν θα είναι και η πρόκληση της βδομάδας! Θέλουμε όσοι δοκιμάσετε της συνταγή της να μας στείλετε τη δική σας φωτογραφία αφού το φαγητό βγει απ το φούρνο! Περιμένουμε λοιπόν!!!

 

10 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες προς μεγάλες

. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο. 

1/4 τυρί γκούντα τριμμένο.

 1 μεγάλο κρεμμύδι. 

3 σκελίδες σκόρδο.

 Λίγο μαϊντανό,

 αλάτι ,πιπέρι.

 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη. 

1 φιντάνι του καφέ (μικρό) λάδι

Εκτέλεση:

1.Πλένουμε τις πιπεριές κόβουμε το καπάκι και καθαρίζουμε τα σπόρια τους. 

2.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα πλένουμε τον μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

3. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον πολτό, τον κιμά, την φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε το μισό λάδι ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε να ενωθεί καλά το μίγμα μας. 

4.Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα αυτό και τις βάζουμε στο ταψί,(αν περισσέψει λίγο μίγμα κάνουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε ανάμεσα από τις πιπεριές).

5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι από πάνω και αλατοπιπερόνουμε ελαφρά. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς ώσπου να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.