ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2015-11-16 23:54

ΠΕΜΠΤΗ:

Γιουβαρλόσουπα  αυγολέμονο

1/2 κιλό κιμά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι

μαιντανό

άνιθο

δυόσμο

1/2 φλυτζάνι ρύζι 

αλάτι -πιπέρι

λάδι

2 αυγά 

2 λεμόνια

Εκτέλεση:

1.Ζυμώνω  τον κιμά με τα μυρωδικά , τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ρύζι, αλατι και πιπέρι

2.Σε μια κατσαρόλα βάζω μπόλικο νερό , λάδι , αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσει πλάθω κεφτεδάκια ( όχι πολύ μικρά γιατί θα διαλυθούνε) και τα ρίχνω μέσα στο νερό

3.Αφήνω 40 λεπτά να βράσει και ετοιμάζω το αυγολέμονο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάω καλά τα αυγά και προσθέτω σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια με μια κουτάλα παίρνω ζουμί απ τη κατσαρόλα και το ρίχνω σιγά σιγά στα αυγά χτυπώντας συνεχώς

4.Ρίχνω το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και την ανακινώ να ανακατευτει το αυγολέμονο με το υπόλοιπο ζουμί .