ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΤΕ

2015-12-05 12:40

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΓΛΏΣΣΑ ΣΟΤΕ

Η γλώσσα σοτέ ή αλλιώς η γλώσσα της μυλονούς είναι ένα πιάτο απλό  και εύκολο αλλά πεντανόστιμο ομολογώ ακόμα κι αν οι γλώσσες είναι κατεψυγμένες , μιας και οι φρέσκες κοστίζουν αρκετά. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα είναι να κάνουμε το βούτυρο μας Μπερ Κλαριφιέ,  δηλαδή να το χωρίσουμε απ τα στερεά κατάλοιπα και το νερό που περιέχει για να μη καεί στη διάρκεια του μαγειρέματος. Μην επειχηρήσετε να μαγειρέψετε τη γλώσσα με λάδι γιατί θα την αδικήσετες πολύ όμως! Για να κάνουμε το βούτυρό μας Μπερ Κλαριφιέ αρκεί να το βάλουμε για λίγο σε χαμηλή φωριά ώσπου να σταματήσει να αφρίζει. Το αφήνουμε να κάτσει λίγο και θα δούμε ότι στην επιφάνεια έχουν ανέβει τα κατάλοιπα. Με ένα κουτάλι τα παίρνουμε προσεχτικά και τα πετάμε.  Προσεχτικά επίσης αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολάκι γιατί μπορεί να έχει κατάλοιπα και στον πάτο  απ το κατσαρολάκι. Είμαστε έτομοι!

4 φιλέτα κατεψυγμένης γλώσσας

100 γρ. Μπερ Κλαριφιέ

χυμό από 1 λεμόνι

5 κ.σ. αλεύρι 

λίγο μαιντανό

αλάτι -πιπέρι 

1 κ.σ. κάπαρη ξεβγαλμένη αν θέλετε

Εκτέλεση:

1.Έχω βγάλει απ το προηγούμενο βράδυ τις γλώσσες απ την κατάψυξη και τις έχω στο ψυγείο σε σουρωτήρι. 

2.Τις σκουπίζω καλά με χαρτί να έιναι στεγνές. Τις αλατοπιπερώνω και τις αλευρώνω. Τις τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι

3.Σε ένα τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθέι και ρίχνω τις γλώσσες. Μόλις ροδίσουν τις γυνάω

4.Όταν είναι έτοιμες τις βγάζω σε μια πιατέλα και προσθέτω στο τηγάνι και το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνω το χυμό λεμονιού , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω να πήξει λίγο

5.Ψιλοκόβω το μαιντανό και το ρίχνω πάνω στις γλώσσες. Ρίχνω και τη σάλτσα που ετοίμασα και σερβίρω με φέτες λεμόνι στο πλάι