ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
ΠΕΜΠΤΗ :
ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
Ακόμα κι αν δεν τρελαίνεστε για γλυκόξυνες γεύσεις , αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη! Φυσικά χρησιμοποιώ χειροποίητο κουσκους απ την Ηλιοδώρα που είναι σα το σπιτικό ! ( www.facebook.com/profile.php?id=100009332724908&fref=ts )
1/2 κ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 κ.σ. λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα φετούλες
4 πιπεριές κέρατο
4 πιπεριές φλωρίνης
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σόγια σος
4 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι , πάπρικα
1/2 κ. κουσκους
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Σ ένα βαθύ τηγάνι καίω το λάδι και σοτάρω το κοτόπουλο καλά. Το βγάζω σ ένα πιάτο.
2.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές κομμένες φετάκια και τις σοτάρω τρία τέσσερα λεπτά. Ξαναρίχνω το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι , και προσθέτω τη σόγια σος, τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό . Αφήνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3.Προσθέτω τη κέτσαπ και αφήνω ακόμα πέντε λεπτά.
4.Εν το μεταξύ βράζω το κουσκους σε ένα λιτρο νερό με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Αφήνω 4 λεπτά να βράζει και μετά σβήνω το μάτι και αφήνω το κουσκους να φουσκώσει στο νερό μόνο του.
5.Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύω με το κοτόπουλο και σερβίρω.