ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

2016-03-11 00:40

ΠΕΜΠΤΗ :

ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Ακόμα κι αν δεν τρελαίνεστε για γλυκόξυνες γεύσεις , αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη! Φυσικά χρησιμοποιώ χειροποίητο κουσκους απ την Ηλιοδώρα που είναι σα το σπιτικό ! ( www.facebook.com/profile.php?id=100009332724908&fref=ts )

1/2 κ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

2 κ.σ. λάδι

2 κρεμμύδια κομμένα φετούλες

4 πιπεριές κέρατο

4 πιπεριές φλωρίνης

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σόγια σος

4 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι , πάπρικα

1/2 κ. κουσκους

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Σ ένα βαθύ τηγάνι καίω το λάδι και σοτάρω το κοτόπουλο καλά. Το βγάζω σ ένα πιάτο.

2.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές κομμένες φετάκια και τις σοτάρω τρία τέσσερα λεπτά. Ξαναρίχνω το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι , και προσθέτω τη σόγια σος, τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό . Αφήνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3.Προσθέτω τη κέτσαπ και αφήνω ακόμα πέντε λεπτά.

4.Εν το μεταξύ βράζω το κουσκους σε ένα λιτρο νερό με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Αφήνω 4 λεπτά να βράζει και μετά σβήνω το μάτι και αφήνω το κουσκους να φουσκώσει στο νερό μόνο του.

5.Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύω με το κοτόπουλο και σερβίρω.


 


Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode