ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

2016-03-11 00:40

ΠΕΜΠΤΗ :

ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Ακόμα κι αν δεν τρελαίνεστε για γλυκόξυνες γεύσεις , αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη! Φυσικά χρησιμοποιώ χειροποίητο κουσκους απ την Ηλιοδώρα που είναι σα το σπιτικό ! ( www.facebook.com/profile.php?id=100009332724908&fref=ts )

1/2 κ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

2 κ.σ. λάδι

2 κρεμμύδια κομμένα φετούλες

4 πιπεριές κέρατο

4 πιπεριές φλωρίνης

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σόγια σος

4 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι , πάπρικα

1/2 κ. κουσκους

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Σ ένα βαθύ τηγάνι καίω το λάδι και σοτάρω το κοτόπουλο καλά. Το βγάζω σ ένα πιάτο.

2.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές κομμένες φετάκια και τις σοτάρω τρία τέσσερα λεπτά. Ξαναρίχνω το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι , και προσθέτω τη σόγια σος, τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό . Αφήνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3.Προσθέτω τη κέτσαπ και αφήνω ακόμα πέντε λεπτά.

4.Εν το μεταξύ βράζω το κουσκους σε ένα λιτρο νερό με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Αφήνω 4 λεπτά να βράζει και μετά σβήνω το μάτι και αφήνω το κουσκους να φουσκώσει στο νερό μόνο του.

5.Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύω με το κοτόπουλο και σερβίρω.