ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

2015-11-16 23:56

ΣΑΒΒΑΤΟ:

Καλαμαράκια γεμιστά 

1 κιλό καλαμαράκια

1/2 κούπα ρύζι

2 ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ

1 ποτηράκι κρασί

μαιντανό

άνιθο

2 κρεμμύδια ξερά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 σκ. σκόρδο

αλάτι - πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζω και πλένω καλά τα καλαμαράκια. Δε βγάζω τη μαύρη μεβράνη γιατί αυτή είναι όλη η νοστιμιά! Κόβω μικρά κομματάκια τα ποδαράκια τους

2. Σοτάρω σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτω το ρύζι  και τα ποδαράκια. Σβήνω με το κρασί

3.Προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ,τα μπαχαρικά  και τα μυρωδικά.

4.Βάζω το μίγμα μου σ ένα σουρωτήρι και αφήνω στην άκρη το ζουμί

5.Γεμίζω τα καλαμαράκια αλλά όχι πολύ γιατί θα σκιστούν. Τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα και ατα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα.

6.Ρίχνω το ζουμί που κράτησα ,  1 1/2 ποτήρι νερό , λάδι, αλάτι και ππέρι και αφήνω σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά να βράσουν