ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΤΡΙΤΗ:
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκορδο
1 ντοματάκι
1 κούπα γάλα
100γρ. γκούντα
λίγη γραβιέρα
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λάδι
Εκτέλεση:
1.Σ ένα κατσαρολάκι σοτάρω σε λίγο λάδι το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κιμά. Μόλις σωθούν όλα του τα υγρά προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρω σε λίγο λάδι το άλλο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτω το ντοματάκι , αλάτι , πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Παίρνω μια κουτάλα απ αυτή τη σάλτσα και τη βάζω στο κιμά και ανακατεύω. Αφήνω τον κιμά να κρυώσει τελείως πριν γεμίσω τα κανελόνια μου γιατί αλλιώς θα ανοίξουν
2.Αφού λοιπόν κρυώσει ο κιμάς με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζω τα κανελόνια και τα τοποθετώ σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Όταν τα γεμίσω όλα ρίχνω από πάνω τη σάλτσα και λίγο νεράκι αν χρειαστεί να σκεπαστούν ίσα -ίσα τα κανελόνια.
3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση ρίχνω το γκούντα και το ανακατεύω να λιώσει. Προσθέτω και λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνω τη σάλτσα τυριού πάνω στα κανελόνια
4.Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνω μισή ωρίτσα. Ύστερα αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και αφήνω λίγο να ροδίσει το φαγητό