ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ (Με μανιτάρια και σάλτσα μήλου)

2015-11-28 00:24

ΚΥΡΙΑΚΗ:

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ( Με μανιτάρια και σάλτσα μήλου)

1 μπούτι κατσικίσιο

500 γρ. μικρά μανιτάρια

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα κρασί

4 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μπαλσάμικο

5 κ.σ. σάτσα μήλου

αλάτι , ποπέρι

Για τη σάλτσα μήλου:

4 μήλα

4 κρεμμύδια ξερά

2 φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1  ξύλο κανέλας

4 γαρύφαλλα

1 ποτηράκι λάδι

1 κούπα κρασί

4 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι , πιπέρι

μπαχάρι

Εκτέλεση:

για τη σάτσα:

1.Βάζω όλα τα μυρωδικά σε ένα τούλι και το κάνω πουγκάκι

2.Κόβω σε κυβάκια τα μήλα και τα κρεμμύδια. Τα βάζω με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να βράσουν ώσπου να γίνουν πολτός

3.Βγάζω το πουγκάκι και αδειάζω τη σάτσα σε αποστηρωμένα βαζάκια όσο είναι ακόμα ζεστή. Η σάλτσα θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα. Ως τότε διατηρείται στο ψυγείο

για το κατσικάκι:

1.Βάζω το μπούτι στη γάστρα. Το χαράζω και το γεμίζω με το σκόρδο. αλατοπιπερώνω

2.Αλοίφω όλο το κρέας με τη σάλτσα μήλου. 

3.Βάζω στη γάστρα τα μανητάρια αλατισμένα γύρω απ το κρέας.

4.Ρίχνω  το λάδι , το κρασί και το μπαλσάμικο και βάζω τη γάστρα σκεπασμένη για μια νύχτα στο ψυγείο

5.Την επόμενη  ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο 3 ώρες