ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

2015-11-16 23:51

ΤΡΙΤΗ:

Κεφτεδάκια Φλώρινας με χυλοπίτες

Αυτή τη συνταγή την είχα δει σε μια εκπομπή , την είχε ετοιμάσει μια γιαγιά και απ τη στιγμή που τη δοκίμασα, έχει γίνει απ τα αγαπημένα μας πιάτα!

1/2 κιλό κιμά

3 μεγάλα κρεμμύδια

1 πιπεριά φλωρίνης

σκόνη λαχανικών

2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 ντομάτα

2 φύλλα δάφνη

λίγη ζάχαρη

1 αυγό

μαιντανό

δυόσμο

ρίγανη

τριμμένη φρυγανιά

χυλοπίτες

Εκτέλεση:

1.Σοτάρω σ ενα βαθύ τηγάνι τα δύο κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.Προσθέτω τη πιπεριά κυβάκια, 2 κ. γ. σκόνη λαχανικκών, κόκκινο πιπέρι, τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι , ζάχαρη, δάφνη και λίγο ζεστό νερό

2. Ζυμώνω τον κιμά με το κρεμύδι, το αυγό, λίγη σκόνη λαχανικών,μαιντανό, δυόσμο, ρίγανη, τριμμένη φρυγανιά, αλάτι , πιπέρι και λάδι

3. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα ρίχνω στο νερό που βράζει. Αφήνω περίπου 20 λεπτά και τέλος ρίχνω τις χυλοπίτες. Σβήνω το μάτι και αφήνω να πιουν το ζουμί