ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

2016-04-02 18:19

ΠΕΜΠΤΗ:

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Ένα πράγμα που μου έλειψε απ τη Γερμανία που ζούσα κάμποσα χρόνια , είναι τα κινέζικα εστιατόρια!! Λατρεύω τη κινέζικη κουζίνα και πιστεύω πως αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε κι εσείς!!! Αν δεν έχετε γουόκ στο σπίτι χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε βαθύ τηγάνι. 

125 γρ. μπασμάτι ρύζι

12 γρ, αποξηραμένα μανιτάρια

1 πιπεριά

1 πράσο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

50 γρ. αρακά κατεψυγμένο

150 γρ. ρίζες φασολιών (είναι μικρές άσπρες ρίζες σε βάζο)

150 γρ. μοσχάρι χωρίς λίπος

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

10 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ)

4 κ.σ. σόγια σος

150 γρ. νερό

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:

1.Ξεπλένω καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνω μισή ώρα σε ζεστό νερό να μουλιάσουν.

2.Εν το μεταξύ βράζω και στραγγίζω το μπασμάτι . Το κρυώνω και το αφήνω στην άκρη για αργότερα. Δεν μας πειράζει αν κολλήσει γιατί έτσι θα μπορείτε αν θέλετε να το φάτε με τσοπστικς!

3.Κόβω το πράσο , τη πιπεριά,το κρεμμύδι και το σκόρδο λεπτές φέτες. Ξεπλένω και στραγγίζω τις ρίζες φασολιών. 

4.Στο γουοκ ζεσταίνω το φυστικοβούτυρο και τηγανίζω σε δυνατή φωτιά πρώτα το κρέας και στη συνέχεια  τα λαχανικά .Στραγγίζω και κόβω τα μανιτάρια μικρά κομμάτια και τα ρίχνω στο γουόκ με τα υπόλοιπα υλικα.

5.Κόβω και τη πιπερόριζα μικρούς κύβους και τη προσθέτω στο γουόκ. Ύστερα προσθέτω τη σόγια σος και το νερό . Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω το καλαμποκάλευρο με ελάχιστο κρύο νερό και το ρίχνω στη σάλτσα μου για να δέσει . 

6.Σερβίρω με μια πλούσια μερίδα μπασμάτι.