ΚΙΟΦΤΕ ΜΠΑΛΙΚ

2016-02-13 01:10

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΚΙΟΦΤΕ ΜΠΑΛΙΚ

Μια συντγή που προέρχεται απ την Μικρά Ασία  που τα παράλιά της ήταν γεμάτα ψάρια γι αυτό και αξιοποίησε όλα τα είδη και φτιάχτηκαν οι κεφτέδες ψαριού!

750 γρ. φιλέτο από άσπρο ψάρι

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. άνιθο ψιλοκομμένο

1,5 φλ. τρίμματα ψωμιού

1 αυγό

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

αλέυρι ( τια το αλεύρωμα)

λάδι για τηγάνισμα

φετούλες λεμόνι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Αφαιρώ τη πέτσα και τα κόκαλα απ το ψάρι. Τα ψιλοκόβω και τα βάζω σε ένα μπωλ με τα κρεμμυδάκια , το μαιντανό και τον άνιθο. Ανακατεύω και τα περνάω απ το μπλέντερ για πολύ λίγο , να γίνουν χοντροκομμένο μείγμα

2.Αδειάζω πάλι στο μπωλ και προσθέτω τόσο ψωμί ώσπου να σφίξουν, το αυγό και το αλατοπίπερο. 

3.Με βρεγμένα χέρια πλάθω κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού. Αραδιάζω σε πιατέλα και τα βάζω στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξουν

4.Τα περνάω από αλεύρι να καλυφτούν καλά. 

5.Μόλις κάψει το λάδι μου στο τηγάνι τους τηγανίζω να ροδίσουν

6. Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί. Ύστερα σερβίρω με φετούλες λεμόνι