ΚΛΕΦΤΙΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κλέφτικο
(Δεν είναι τυχαίο το όνομα αυτού του πιάτου. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας , το έτρωγαν οι κλέφτες στα βουνά γιατί ήταν ένα πιάτο πολύ θρεπτικό που τα είχε όλα, κρέας και λαχανικά. Είχαν έτσι τη δύναμη να συνεχιζουν τη μάχη τους!)
1 κιλό κατσικάκι κομμένο κομμάτια
3 πατάτες
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές
2 σκ. σκόρδο
200γρ. κεφαλοτύρι κομμένα κυβάκια
λίγη μουστάρδα
αλάτι -πιπέρι
ργίανη
λάδι
1 ποτηράκι κρασί
λαδόκολλες
Εκτέλεση:
1.Βάζω όλα τα λικά κομμένα κυβάκια μαζί σ΄ενα μπωλ και τα ανακατεύω. Τα αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο πριν τα μαγειρέψω
2.Ανοίγω τις λαδόκολλες και βάζω μια μερίδα απ το μείγμα . Κλείνω με ένα σπάγκο και τοποθετώ τα πουγκιά μου σ΄ενα ταψί
3.Ψήνω στους 180 βαθμούς 1 ώρα και 15 λεπτά