ΚΛΕΦΤΙΚΟ

2015-11-17 00:14

ΚΥΡΙΑΚΗ: 

Κλέφτικο

(Δεν είναι τυχαίο το όνομα αυτού του πιάτου.  Στα χρόνια της τουρκοκρατίας , το έτρωγαν οι κλέφτες στα βουνά γιατί ήταν ένα πιάτο πολύ θρεπτικό που τα είχε  όλα, κρέας και λαχανικά. Είχαν έτσι τη δύναμη να συνεχιζουν τη μάχη τους!)

1 κιλό κατσικάκι κομμένο κομμάτια

3 πατάτες

2 μελιτζάνες

2 κρεμμύδια

2 πιπεριές

2 σκ. σκόρδο

200γρ. κεφαλοτύρι κομμένα κυβάκια

λίγη μουστάρδα

αλάτι -πιπέρι

ργίανη

λάδι

1 ποτηράκι κρασί

λαδόκολλες

Εκτέλεση:

1.Βάζω όλα τα λικά κομμένα κυβάκια  μαζί σ΄ενα μπωλ και τα ανακατεύω. Τα αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο πριν τα μαγειρέψω

2.Ανοίγω τις λαδόκολλες και βάζω μια μερίδα απ το μείγμα . Κλείνω με ένα σπάγκο και τοποθετώ τα πουγκιά μου σ΄ενα ταψί

3.Ψήνω στους 180 βαθμούς 1 ώρα και 15 λεπτά