ΚΟΚ Ο ΒΕΝ

2016-01-30 12:00

ΚΥΡΙΑΚΗ:

ΚΟΚ Ο ΒΕΝ 

Απ τα καλύτερα πιάτα της γαλλικής κουζίνας!  Για να πετύχουμε όμως την αυθεντική γέυση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αρωματικά (μπουκέ γκαρνί, δηλαδή θυμάρι , μαιντανό και δυόσμο δεμένα σε ένα φύλλο από πράσο) και καλό κρασί.

4 μπούτια κοτόπουλου

3 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

250 γρ. μανιτάρια

100 γρ. μπέικον σε λωρίδες ψιλοκκομένο

3 κ.σ. μπράντι

600 γρ. κόκκινο κρασί

2 σκ. σκόρδο λιωμένο

1 κ.σ. βούτυρο

μαιντανό ψιλοκομμένο

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Αφαιρώ τη πέτσα απ το κοτόπουλο . Ανακατεύω 2 κ.σ. αλεύρι με αλάτι και πιπέρι. 

2.Ζεσταίνω 2 κ.σ. λάδι και τηγανίζω το κοτόπουλο να ροδίσει απ όλες τις πλευρές. Το βγάζω στην άκρη.

3. Τηγανίζω τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια 4-5 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζω και τα κρατάω στην άκρη.

4.Τηγανίζω το μπέικον σε μια κατσαρόλα και βάζω πάλι μέσα το κοτόπουλο. Προσθέτω το μπράντι και βράζω να εξατμιστεί το αλκοόλ

5.Ρίχνω το κρασί , το σκόρδο και το μπουκέ γκαρνί (ολόκληρο). Σιγοβράζω μια ώρα περίπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.

6.Ρίχνω στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και βράζω ένα τέταρτο ακόμα.

7.Ανακατεύω το αλεύριμε το υπόλοιπο βούτυρο. 

8. Βγάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνω λίγη λίγη απ τη πάστα του βούτυρου με το αλεύρι ώσπου να πήξει η σάλτσα. 

9.Περιχύνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα, πασπαλίζω με το φρέσκο μαιντανό και σερβίρω