ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

2015-11-27 09:43

35-40 κολοκυθοανθοί

1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

λίγο μαιντανό 

λίγο μάραθο 

λιγο δυόσμο

1 κούπα λάδι

χυμό 2 λεμονιών

2 κ.σ. κορν φλάουρ

αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Πλένω καλά και αφαιρώ απ τους ανθούς τον ύπερο. Τους ρίχνω σε νερό που βράζει, τους σουρώνω και αφήνω να κρυώσουν

2.Εντομεταξύ βάζω τα 3/4 του λαδιού να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδι να ξανθύνει. Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω μισό πορήτι νερό , το χυμό απ το ένα λεμόνι , αλατι , πιπέρι  και τα μυρωδικά και αφήνω να τραβήξει το ρύζι τα ζουμιά του

3.Παίρνω τους ανθούς και τους γεμίζω με το ρύζι. Τους τοποθετώ σε πλατιά κατσαρόλα όχι πολύ κοντά τον έναν στον άλλον. Τους σκεπάζω με νερό και με το υπόλοιπο λάδι

4.Αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Πρέπει να μείνει αρκετό νερό στο φαγητό .Διαλύω το κορν φλάουρ  σε λίγο νεράκι κρύο και το προσθέτω στο φαγητό. Κουνάω τη κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνω να πάρει  μια βράση να δέσει η σάλτσα