ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ:
Μια χαρά το βρίσκω και το κοτοπουλάκι αφού κατά τ άλλα και πιο οικονομικό και πιο μαλακό είναι! Αυτή η καταπληκτική συνταγή είναι από το ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ! www.pandespani.com/
1 κοτόπουλο
1 κούπα κιμάς μοσχαρίσιος
1 πακετάκι κουκουνάρι
7 κάστανα βρασμένα και κομμένα κομμάτια
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα ρύζι
1 ξυνόμηλο
2 κ.σ. βούτυρο
τα συκοτάκια της κότας ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό ποτηράκι κρασί
πατάτες
1-2 λεμόνια
1 κ.α. μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
1.Σε ένα τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι με τον κιμά. Το πατάβ με το πηρούνι να λιώσει. Προσθέτω τα συκωτάκια και όταν ψηθούν σβήνω με το κρασί.
2.Όταν εξατμηστεί το αλκοόλ πρσθέτω το κουκουνάρι . τη σταφίδα, τα κάστανα , το ξυνομηλο μικρά κομματάκια και 1 1/2 ποτήρι νερό και αφήνω 20 λεπτά να βράσει
3.Προσθέτω ακόμα 1 ποτήρι νερό , αλατοπόπερο και το ρύζι. Αφήνω να βράσει το ρύζι και να στεγνώσει η γέμιση μου
4.Με τη γέμιση αυτή γεμίζω το κοτόπουλο και το κλείνω με οδοντογλυφίδες
5.Καθαρίζω, κόβω τις πατάτες και τις ανακατεύω με αλάτι , πιέρι , λάδι και χυμό λεμονιού και τις βάζω στο ταψί γύρω γύρω απ το κοτόπουλο
6.Ανακατεύω το μέλι με το χυμό του πορτοκαλιού και περιχύνω το κοτόπουλο.
7.Ψήνω στους 180 βαμούς για 1 ώρα περίπου .Αν θέλετε να κάνετε τη γαλοπούλα με αυτή τη γέμιση θα πρέπει να τη βράσετε πρώτα 45 λεπτά και μετά να τη γεμίσετε